Vírus protokoll
Megjelentek az újranyitás szabályai:
Tudtad, hogy szükséged lesz vírusprotokollra és oktatásra is? Nálunk beszerezheted a szükséges szakhatósági dokumentumokat online, azonnal letölthető hiteles formában!
A 852/2004 EK EUROPA PARLAMENTI RENDELET alapján, minden élelmiszer-ipari vállalkozásnak rendelkeznie kell, belső önellenőrzési rendszerrel, protokollal, annak érdekében, hogy a vállalkozás vezetője garantálja az általa élőálított élelmiszer biztonságát higiéniai szempontból.
Ez minden élelmiszer-ipari vállakozóra vonatkozik: étterem, előállító üzem, kereskedelem vagy kiszállítással foglalkozó cég.
Ha forgalmaz csomagolt vagy csomagolatlan élelmiszert, akkor kötelezően ki kell dolgoznia, a vírus helyzetben alkalmazandó hihgiéniai protokoll-t.
Alap esetben elegendő a HACCP rendszer, amely tartalmazza azokat a kritikus pontokat, amelyek beszennyezhetik az élelmiszert.
Jelenleg a COVID-19 kapcsán az élelmiszer-ipari vállakozóknak rendelkezniük kell egy úgy nevezett rendkívűli vírus helyzetben alkalmazandó higiéniai protokollal, amelyben a cég vezetése és az alkalmazottak számára a cég tevékenysége alapján meg vannak határova azok a szabályok, amelyeket alkalmazni kell a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.
A protokoll tartalmát dokumentáltan mindenkinek el kell sajátítani oktatás keretén belül.